Aktiviteter på HF-Cold Hawaii

Hvorfor surfing sammen med din ungdomsuddannelse?
Surfing handler om at have det sjovt. Det handler om at fejle og om at udvikle sig. Det handler om at være forberedt og klar når muligheden er der, og allerbedst dele oplevelsen med gode venner.

At finde ro i at fejle sammen, grine sammen, give de bedste råd man kan og så lære sammen er i høj grad noget, der giver mening i et klasserum. At forberede sig og være klar, når muligheden byder sig, er også relevante evner i forhold til uddannelse.

Venskaberne der følger med, er lige så vigtige. Særlige oplevelser giver særlige venskaber – surfing og kollegielivet på HF-Cold Hawaii gør netop dette. Det er måske derfor vi ser et markant mindre frafald på vores ungdomsuddannelse end landsgennemsnittet.

Men i virkeligheden, hvad surfing er for dig; det må du selv finde ud af. Basen for surf-aktiviteterne er kollegiet i Klitmøller. Det er her vi dyrker fællesskabet, vender dagens oplevelser, restituerer og tanker op. Det er på kollegiet, at vi sammen planlægger den næste session. I vandet, på skateboardet eller noget helt andet. Aktiviteterne, vi bruger tid på, er i høj grad påvirket af vores elever på kollegiet.

På HF-Cold Hawaii surfer vi selvfølgelig så ofte, vi kan komme til det! Men når bølgerne ikke er til surfing, så står vi med ubrugt energi. Vi står med en stor flok unge, ofte en flok der gerne vil være sociale, og en masse muligheder i kraft af området vi bor i, vores egen bus og vores ”Gear bank”. Det bruger vi, sammen.

Er du blevet nysgerrig? Book et besøg og lad os finde ud af om HF-Cold Hawaii er noget for dig!

HF uddannelse med Kollegiumog Surfing

 

 

Surf

Surfing er for os 1. prioritet sammen med skolegangen. Alle elever opdeles på flydende hold:
Rød, gul, grøn og pink.

 • Rødt hold starter helt fra bunden (langt de fleste starter på dette niveau).
 • Gult hold har lært basisteknik og har styr på sikkerhed. Her øves teknik, balance, placering på havet og boardkontrol.
 • Grønt hold er øvede og træner på dage med større bølger, sværere spots og mere avanceret teknik.
 • Pink er eksperter med overblik og overskud. Her arbejder vi med teknik, konkurrenceformater og -strategier. Pink hold er også medinstruktører og hjælper på land og i vandet.

Surfing på HF-Cold Hawaii er integreret i hverdagen:

 • Surf er på programmet 2-3 dage i ugen.
 • I uger med gode bølger surfer vi så meget, som skemaet tillader det.
 • Vi har en klippekortsordning, der gør det muligt at få fri fra skolen og tage på surftrip hele dage.
 • For dig der surfer på et niveau, hvor du har rejseaktiviteter i forbindelse med konkurrencer, er der mulighed for at søge om undervisningsfri og tage skolearbejdet med dig ud i verden.

Når der ikke er bølger, udbyder vi en række andre aktiviteter. Nogle af dem er direkte træning til surfing, andre er mere fysisk udfoldelse, når ventetiden bliver for lang.
Herunder får du et indblik i, hvad vi bruger tiden på, når vi går gennem perioder med såkaldte ”flatspells” – altså perioder uden surf.

Har du spørgsmål til surfundervisningen eller vores andre aktiviteter?

kontakt linjelærer og surfinstruktør Matilde på telefon 2868 0485 eller skriv til mtj@vuctm.dk

Skate

Skate er historisk set opstået ud af den californiske surf-kultur. For os er det derfor naturligt, at vi har skatere og skate-faciliteter.

Gennem skate kan man træne sin surfing, og på skolen har vi særlige skateboards til netop dette formål, de såkaldte Carver skateboards. Disse boards er udviklet til at træne surfing på land, og vi bruger dem til at lære mere om balance og bevægelsesforløb.

På kollegiet har vi vores eget streetareal. Se mere i videoen.

Til klassisk skate har vi faciliteter og samarbejder både lokalt og regionalt:

 • Klitmøllers bymiljø tilbyder både minirampe og indendørs bowle 300m fra kollegiet og et streetspot nær vandet.
 • I Thisted ligger der en skatehal, som vi sammen bruger meget, særligt om vinteren.
 • Inden for cirka en times kørsel har vi 4-5 parker, som vi besøger med vores egen bus.
 • Om vinteren er Skive Skatehal et af vores populære ekskursionsmål.
 • Undervisning af begyndere.
 • Undervisning af øvede i kraft af fællesskabet. Vi lærer af hinanden.
Har du spørgsmål til surf, skate eller vores andre aktiviteter?

kontakt linjelærer og surfinstruktør Matilde på telefon 2868 0485 eller skriv til mtj@vuctm.dk

Mountainbike

HF-Cold Hawaii kollegiet er placeret i Klitmøller, som er omkranset af Nationalpark Thy.

I Nationalparken ligger et væld af MTB-spor, og vi bruger dem ivrigt. Der er udfordringer til alle, helt fra adrenalin-junkien, der spejder efter airtime og drops til hyggecyklisten, der bare gerne vil en tur ud i det blå.

Vores bus kan laves om, så den i stedet for at rumme surfboards får plads til skolens cykler, og dermed kan vi køre på tur til forskellige spor eller bikeparker rundt om i landet.

 

 

HF Cold Hawaii giver mulighed for skating
HF kollegium med MTB

Er du blevet nysgerrig? - BOOK et besøg

SUP

Hele området omkring Klitmøller er præget af vand. Vi har hav, fjord, søer og åer. Alle dragende på hver deres måde. Med SUP (Stand Up Paddle) er det muligt for os at opleve det hele.

Vi bruger derfor vores SUP-boards til SUP-safari på søer og åer. På havet kan de fange bølger og bruges som fysisk træning eller bare som ”badebro”.

Har du spørgsmål til surf, skate eller vores andre aktiviteter?

kontakt linjelærer og surfinstruktør Matilde på telefon 2868 0485 eller skriv til mtj@vuctm.dk

 

 

 

 

Studietur

Vores studietur går hvert år til Portugal. Helt præcist området Baleal nær atlanterhavsbyen Peniche nordvest for Lissabon. I Baleal bor vi i gåafstand til flere forskellige spots, herunder begynderspots, beachbreaks og reefbreaks. Vores lejede biler giver mulighed for at komme til de surf- og skatespots, der er længere væk.

Så meget som muligt vil vi gerne inddrage og forme vores studietur efter holdets ønsker. Derfor kan vi ikke vise jer et helt program for turen.

Vi kan dog efter en del besøg i området se, at der er helt særlige oplevelser, der går igen:

 • Fatum Boardfactory
  Et virksomhedsbesøg der for mange giver et stort indblik i de mange forskellige ”boardshapes”, og giver forståelse i forhold til egne behov.
 • Nasarè (Big wave surfspot)
  Nasaré er kendt for at have målt verdens største bølge. Stedet og bølgerne giver en vis følelse af ærefrygt. Altid et besøg værd.
 • Lourinhò skatepark
  En skatepark i nærheden af Baleal. Hyggelig og med plads til alle.
 • Surfcastle Barbeque
  Den årlige BBQ på Surfcastle er værd at nævne. Hyggelig og med mad i overflod. I det hele taget er SurfCastle og særligt SurfCastles ejer, Joao, værd at fremhæve. En fantastisk vært, surfer og spreder af god energi.
 • Surf Surf Surf!
  Morgensurf, formiddagssurf, eftermiddagssurf og lige en lille aftensurf.
 • Fælles morgenmad og aftensmad
  Vi samles hver morgen og hver aften, og får et overblik over vejr og aktiviteter. Alt sammen med stor medindflydelse fra vores elever.
 • Kulturture i området
  Når armene og kroppen er slidte, tager vi på kulturtur, skatetur eller et cruise i området.

HF Cold Hawaii på studietur

Udlån/Token system

Vores udstyr skal bruges og i takt med, at I bliver bedre surfere, bedre skatere og kommer til at kende området, er det oplagt, at I selv tager på tur. I har derfor mulighed for at låne vores udstyr.

Dette kræver dog et depositum på 500 kr., som indbetales efter skolestart.

HF Cold HAwaii - uddannelse med Kolligium og Surfing

Teori

I surfing er der også emner, der kræver fordybelse. Til den del af undervisningen bruger vi teori-sessions.

Emner som vejrudsigt, bølger, boards, shapes og videolearning er på programmet. Nogle gange runder vi emnerne i bussen eller ved vandet – andre gange er der brug for en computer og en mere rolig og forklarende tilgang.

 

Livredning og sikkerhed

Sikkerheden er afgørende, når du leger med vand. Derfor bruger vi i dagligdagen tid på at forstå havet og bølgernes kræfter. Forud for enhver surf-session laver vi sammen en analyse af forholdene.

I de første måneder arbejder vi os frem mod en fælles livredderprøve. Trygfondens Kystlivreddere kommer og giver os kursus og eksamen i livredning, herunder ”åben vand underviserprøve” samt et ERC-kursus.

Vi træner op til livredderprøven i fællesskab og er alle klar til kurset i uge 41.

Surfing på HF Cold Hawaii i Klitmøller

 

 

Weekend og dagsture

I løbet af skoleåret tager vi på hyttetur. Blandt andet til Waterz i Hvide Sande. Waterz er Nordeuropas største vandsportsfestival, og vi bruger begivenheden, som skoleårets første ”rystesammen-weekend”.

Derudover tager vi gerne på dagsture til skateparker, MTB-spor eller bikeparker rundt om i landet, hvor flertallet af vores elever kan udfolde sig.

Disse ture ender af og til med at udvikle sig til ture med overnatning. Hvis skateparken er fed og vejret er godt, er der ikke altid grund til at vende hjem med det samme.

HF uddannelse med Kolligium og Surfing
Udlån af udstyr på HF Cold Hawaii i Klitmøller