HF-Cold Hawaii Kollegiet

Tag på surfskole og få en ungdomsuddannelse med surfing, skate, natur og fællesskab på HF-Cold Hawaii.

På HF-Cold Hawaii er en del af vores koncept, at vi bor sammen i hvad vi kalder et kollektivistisk kollegie. Kollegiet ligger i Danmarks surf-hovedstad; Klitmøller.

At tage en ungdomsuddannelse hos os er, hvis vi selv skal sige det, noget helt specielt. På HF-Cold Hawaii forsøger vi at bryde med klassisk skoletankegang. Vi bruger surf, SUP og skate som en integreret del af uddannelsen. Det vil sige, at du kan møde emner om surf, skate eller andet relevant i dine faglige timer. Vi forsøger at bygge bro mellem passionen for surf og skate, og bruge den passion til motivation for undervisningen.

HF-Cold Hawaii giver dig medindflydelse


På ungdomsuddannelsen HF-Cold Hawaii handler det i høj grad om at bruge områdets natur, havet og nationalparken til at udfordre os selv både fysisk og mentalt. Vigtigst af alt er, at vi i fællesskab har lyst til at udforske og udfordre mulighederne, som området giver os. Det kan både være ved at indgå i store events som frivillige, lave egne events, eller lære at regne ud, hvor næste dags gode bølger vil være at finde.

Der vil fra kollegiets side være fokus på udviklingen af sammenholdet på den 2-årige ungdomsuddannelse og forståelsen af hinandens forskelligheder. Oplevelsen af medindflydelse er en bærende faktor på stedet. Dette kommer særligt til udtryk gennem vores månedlige mandagsmøder, hvor hverdagens udfordringer samt mulige og igangværende projekter vendes.

Vil du høre mere?

Tal med linjelærer Matilde på telefon 28 68 04 85 eller skriv til hende på mtj@vuctm.dk

Vores elever

Eleverne på HF-Cold Hawaii er danmarks bedste og vidt forskellige!

Vi har elever fra hele landet. Det er vi stolte af. Vi har unge og gamle. Dvs. at vores yngste elever er 16 år og vores ældste er 26 år gamle.

I dagligdagen er aldersforskellen en styrke. Unge og ældre får sammen en hverdag til at fungere, ligesom viden og livssyn deles og udfordres i det tætte samvær på kollegiet.

 

HF uddannelse med Kolligium og Surfing
Vi har din ryg på HF-Cold Hawaii

Værelser

HF-Cold Hawaii kollegiet ligger i hvad der, i sommermånederne, har været og fortsat fungerer som Klitmøller Gl. Kro & Badehotel. ”Kroen” er fra 1700-tallet og restaureret løbende.

På kollegiet får du dit eget værelse med fællestoilet og bad. Prisen for et lejemål er 2.500 kr. pr. måned. Værelsesstørrelserne varierer, men et standardværelse er ca. 12 m2. Kollegiet fordeler værelser før skoleårets start.

På alle værelser er der et skab. Sengen medbringer du selv. I forhold til møblering ser vi gerne, at mængden af skruehuller i væggene holdes til et minimum, og der bruges ”gulvmøbler” til indretningen.

Til sommerferien flytter alle elever ud af kollegiet og værelser udlejes til turister. Det er muligt at få opbevaret møbler og lignende i sommerferien.

Alle elever får nyt værelse mellem 1. og 2. år af ungdomsuddannelsen.

Køkken

Hjertet på kollegiet er vores køkken. Køkkenet er et natuligt mødested og et sted, alle har brug for at komme. Her får du din egen køle- og skabsplads. Derudover er køkkenet udstyret med alt, hvad du har brug for i forhold til madlavning og spisning. På kollegiet står du selv for indkøb og madlavning. Det er naturligvis meget brugt at finde nogle at lave mad sammen med, fordi det både er nemmere og mere hyggeligt. Og så er der altid plads til en snak om skole, surf, skate og alt muligt andet.

Fællesrum

Vores største fællesrum kaldes Stuen. Her er der pool, bordtennis, bordfodbold og tv. Det er også her vi har surfteori, foredrag og yoga. Nårh ja…… og en lille fest, af og til!

Vaskerum/tørrerum

Vaskemaskine og tørretumbler er medregnet i prisen på kollegiet.

Rengøring

På kollegiet står hver elev selv for rengøringen. Vi inddeler jer i grupper, der har ansvar for rengøringen én uge ad gangen. Rengøring af køkken, fællesrum og toiletter er et fælles ansvar. Du er selv ansvarlig for at holde dit værelse rent.

Multibane

Vi har for nyligt etableret en multibane, som bruges til skate, basket, tennis og forskellige samlinger og events.

Uderum

HF-Cold Hawaiis uderum er i konstant udvikling. Det er det, fordi vi i høj grad inddrager eleverne på kollegiet i muligheder og forandringer. Tidligere hold har været med til alt fra at grave trampoliner ned, bygge skateramper, hyggekroge og træningsfaciliteter. Senest er vores multibane blevet etableret med hjælp fra HF-Cold Hawaiis elever både i projekteringen og i anlægsfasen.

Opbevaring af privat udstyr

Har du eget udstyr, du gerne vil have med, kan du opbevare det i vores udstyrsrum. Udstyrsrummet er forbeholdt wind- og kite-udstyr og surfboards.

Har du cykler, som du bruger til at køre løb eller lignende med, kan disse også få lov til at være i udstyrsrummet. Det er dog ikke et cykelskur til hverdagscykler.

Friskole

I et mindre landsbysamfund som Klitmøller står man sammen. Vi bruger byens faciliteter så godt som muligt.

Klitmøller Friskole har musiklokaler og gymnastiksal. Det får vi lov til at låne i aftentimerne, hvis vi bruger det uden at efterlade synlige spor til lærere og elever i dagtimerne. Til gengæld afvikler HF-Cold Hawaii 2. års elever hvert år Friskolens idrætsdag. Dette giver et indblik i, hvad det vil sige at lave et event.

North Atlantic Surf Association (NASA)

NASA er vores lokale surfklub. Det er et fællesskab, alle surfere i byen bidrager til, og derfor er et medlemskab til klubben en del af opholdet på kollegiet (medlemsskabet for den enkelte betales af HF-Cold Hawaii). Medlemskabet giver adgang til klubhuset, og mulighed for at få adgang til klubbens udstyr og interne events.

Studie- og ordensregler

Du kan læse mere om studie- og ordensreglerne på kollegiet her.

Vil du høre mere?

Tal med linjelærer Matilde på telefon 28 68 04 85 eller skriv til hende på mtj@vuctm.dk

 

HF Cold Hawaii - uddannelse og kollegium i et
Fællesspisning på kollegiet HF Cold Hawaii Klitmøller
Garagefest på HF Cold Hawaii i Klitmøller
Bålhygge ved HF Cold Hawaii i Klitmøller